Realizovana još jedna akcija pošumljavanja – Na Gorici posađeno 500 sadnica

Ekipe gradskog Zelenila danas su u saradnji sa Udruženjem Gorana organizovali akciju pošumljavanja park-šume Gorica. Ovom prilikom posađeno je 500 sadnica crnog bora, smrče, košćele, dudovca, primorskog hrasta i drugih autohtonih vrsta. Sadnice je objezbijedilo Udruženje Gorana, a akciji sadnje pridružili su se članovi Udruženja ljubitelja Gorice i prirode, kao i građani.

Izvršna direktorica “Zelenilo” d.o.o. Podgorica Daca Popović, ovom prilikom istakla je da su ove akcije izuzetno značajne u očuvanju park-šuma i najavila nove akcije.

“Očuvanje park šuma na teritoriji glavnog grada za nas ima posebnu ulogu, naročito jer se radi o najvećim zelenim površinama u gradu, odnosno najvećim prečišćivačima vazduha. Prošle nedjelje posadili smo 500 sadnica u park-šumi Zlatica, danas sadimo 500 sadnica na Gorici. Ovdje se nećemo zaustaviti, već ćemo se i u narednom periodu aktivno baviti pošumljavanjem. Želim da se zahvalim volonterima iz Udruženja Gorana i Udruženja ljubitelja Gorice i prirode, kao i našim sugrađanima koji su nam se danas pridružili i da najavim sljedeću akciju pošumljavanja koju ćemo realizovati na Ljuboviću”, zaključila je Popović. 

ZELENILO DOO