Poneđeljak – dan za Goricu!

Zelena oaza po kojoj je naš grad dobio ime, pretrpjela je ovog ljeta veliku štetu izazvanu požarima, te je Glavni grad prethodno najavio najmasovniju akciju čišćenja i pošumljavanja za septembar.

Budući da je veliki broj građana, nevladinih organizacija i privrednih subjekata izrazio interesovanje za najavljeno pošumljavanje brda Gorica, odlučili smo da izradimo sajt koji sadrži sve neophodne podatke u vezi sa predstojećom akcijom, kao i informacije o načinu na koji je zainteresovana javnost može podržati.

Prva faza sanacije i pošumljavanja brda podrazumijeva akciju raščišćavanja dijela Gorice zahvaćenog požarima, a formirana je i multidisciplinarna Komisija, koja će definisati dinamiku sadnje, vrste i približne količine sadnica i ostale elemente od značaja. 

Početak akcije biće organizovan u poneđeljak, 20. septembra, sa početkom u 17h, čime ćemo, takođe, simbolično obilježiti 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom. 

Pozivamo sve građane da, uz poštovanje epidemioloških mjera, podrže akciju, te da zajednički pomognemo zelenoj oazi našeg grada da se oporavi. 

Mjesto susreta je glavna kapija brda Gorica u 16:30h.

Više informacija dostupno je na:  

https://nasagorica.me

PG BIRO