Glavni grad organizuje masovnu akciju pošumljavanja Gorice

Glavni grad planira da, 20. septembra, na dan 30. godišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, organizuje akciju pošumljavanja brda Gorica, najmasovniju do sada. 

Istovremeno, dužni smo podsjetiti da pomenuti termin, kao i sve druge pojedinosti, zavise od procjene struke. Naime, revitalizacija opozarenog prostora ce se realizovati u skladu sa smjernicama multidisciplinarne Komisije, formirane od strane Glavnog grada, koja ce definisati dinamiku sadjenja, vrste i priblizne kolicine sadnica i ostale elemente od znacaja.

Budući da se veliki broj građana, nevladinih organizacija i privrednih subjekata interesuje za najavljeno pošumljavanje brda Gorica, upućujemo im molbu da budu strpljivi, jer iako je prisutna jaka želja da naša Gorica što prije ponovo bude zelena oaza našeg grada, ovo moramo uraditi planski i zajedničkim snagama. Svaka pojedinačna akcija, ma koliko bila dobronamjerna, kao neplanska može biti kontraproduktivna. 

Shodno navedenom, Glavni grad je već pokrenuo proceduru izrade sajta koji će sadržati sve neophodne podatke u vezi sa predstojećom akcijom, te informacije o načinu na koji zainteresovana javnost može podržati istu.

O svim detaljima javnost će biti blagovremeno informisana.

PG BIRO